spelformer_text


Det finns lite olika sätt att spela panitball på och det här är några av dem.

CAPTURE THE FLAG

Den populäraste och mest spridda spelformen heter Capture the flag. Spelarna delas in i två lag. Varje lag har en flaggstation som även är deras utgångspunkt. För att vinna måste man hämta det andra lagets flagga och ta den till sin egen flaggstation.

ELIMINERING

Eliminering innebär att man delas in i två lag och det går ut på att markera spelarna i motståndarlaget: När man har blivit träffad åker man ut. Det lag som har den sista spelaren kvar i spelet vinner.

LAST MAN STANDING
I denna variant startar alla i mitten av banan och vid signal har man 20 sekunder på sig att gömma sig. Nu följer en ny signal och man startar då markerandet. När man blir träffad åker man ut och siste man kvar vinner.

THE TONY MONTANA CHALLENGE

I Tony Montana är de alla mot en som gäller. Huvudpersonen är utrustad med kavaj och han kan bli träffad tre gånger innan han är ute medan de övriga åker ut efter en träff. 

BUNNY HUNT
Passar perfekt för t.ex svensexa eller möhippa. Huvudpersonen ska springa tvärs igenom banan för att ta sig till målet på andra sidan banan medans de andra spelarna som är gömda bakom hinder försöker pricka huvudpersonen.